0761144664 info@bullhound.se

TIDNINGSDESIGN

Personaltidningar kan ha flera olika funktioner, det kan vara att sprida information och nyheter mellan anställda och mellan olika nivåer i organisationen. Det kan också vara att stärka gemenskapen, vi-känslan och utveckla kulturen och att alla i företaget arbetar mot samma mål. Att skapa en företagskultur som ska främja kreativitet och sammanhållning.

De allra flesta läser personaltidningen, du är ju intresserad av vad som händer på din arbetsplats. Långa och fördjupande artiklar lämpar sig bäst i en papperstidning och är ett komplement till Intranätets snabba och korta nyheter. Det är viktigt med dramaturgin i tidningen, så du inte tröttar ut läsaren.

Bullhound har producerat personaltidning för bland annat Eniro och HL Display.

HL DISPLAY

Hl Display hjälper butiker och varumärken runt om i världen att skapa attraktiva och lönsamma butiksmiljöer för att skapa den bästa shoppingupplevelsen. Harry Lundvall började med att tillverka etiketthållare i sin källare hemma i Borlänge 1954. Harrys uppfinningar slog snabbt igenom eftersom de underlättade exponeringen och ökade försäljningen. Harrys barnbarn Lis och hennes man Anders tog över företaget på 90-talet och gjorde bolaget globalt. HL Display har idag verksamhet i ett 50-tal länder.

UPPDRAG

Personaltidning ”Profilen”

I HL Displays tidning Profilen skrivs det om stort som smått. Reportage om en marknad där HL Display är aktiv. Vad företaget vill fokusera på under året och en sammanfattning av företages kvartal, men minst lika viktigt är att nyanställa välkomnas som nyfödda. Även om de flesta anställda finns i Sverige ska alla känna sig berörda och sedda oavsett var i världen de befinner sig.

Tidningen utkommer 4 gånger om året på svenska och engelska. Tidningen produceras i Ctrl-print, så skribenter och översättare kan redigera direkt i dokumenten. I samarbete med HL Display och Patrik Anshelm tog Bullhound fram texter och bilder. Bullhound producerade tidningen i flera år, fram till att Ratos köpte upp bolaget 2010.

 

ENIRO

Eniro är idag ett nordiskt bolag som hjälper små och medelstora företag med digital marknadsföring och via sin söktjänst hjälper privatpersoner att hitta och komma i kontakt med varandra och med företag. Eniro Group har omkring 1 000 anställda och är verksamt i Sverige, Norge, Danmark och Finland. 

 

UPPDRAG

Personaltidning ”Hallå Eniro”

Företags vision, mål och strategi skulle presenteras – men hur skulle man kunna göra det på ett tilltalande sätt. Ann-Sofie Olsson, dåvarande informationschef på Respons, med nummerupplysningstjänsten 118118 hade en idé. Att göra en tidning till personalen och där ha en artikel om företagets vision, mål och strategi samt annat matnyttigt. Tidningen föll så väl ut att det blev en personaltidning som utkom 4 ggr om året. När Eniro förvärvade Respons bytte personaltidningen 118118 namn till Hålla Eniro!

Bullhound satt med i redaktionsrådet och ansvarade för formgivningen och produktionen. Redaktör var Helen Adolfson på Eniro som även skrev texter och intervjuade.